This file is indexed.

/usr/share/help/gl/gnome-help/gs-use-windows-workspaces.page is in gnome-getting-started-docs-gl 3.18.2-1ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17
 18
 19
 20
 21
 22
 23
 24
 25
 26
 27
 28
 29
 30
 31
 32
 33
 34
 35
 36
 37
 38
 39
 40
 41
 42
 43
 44
 45
 46
 47
 48
 49
 50
 51
 52
 53
 54
 55
 56
 57
 58
 59
 60
 61
 62
 63
 64
 65
 66
 67
 68
 69
 70
 71
 72
 73
 74
 75
 76
 77
 78
 79
 80
 81
 82
 83
 84
 85
 86
 87
 88
 89
 90
 91
 92
 93
 94
 95
 96
 97
 98
 99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:ui="http://projectmallard.org/experimental/ui/" xmlns:its="http://www.w3.org/2005/11/its" type="topic" style="ui" id="gs-use-windows-workspaces" xml:lang="gl">

<info>
    <include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="gs-legal.xml"/>
    <credit type="author">
      <name>Jakub Steiner</name>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Petr Kovar</name>
    </credit>
    <link type="guide" xref="getting-started" group="tasks"/>
    <title role="trail" type="link">Usar as xanelas e espazos de traballo</title>
    <link type="seealso" xref="shell-windows-switching"/>
    <title role="seealso" type="link">Un titorial sobre como usar as xanelas e os espazos de traballo</title>
    <link type="next" xref="gs-use-system-search"/>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Fran Diéguez</mal:name>
      <mal:email>frandieguez@gnome.org</mal:email>
      <mal:years>2013-2014.</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Usar as xanelas e os espazos de traballo</title>

<ui:overlay width="812" height="452">
  <media type="video" its:translate="no" src="figures/gnome-windows-and-workspaces.webm" width="700" height="394">
    <ui:thumb type="image" mime="image/svg" src="gs-thumb-windows-and-workspaces.svg"/>
      <tt:tt xmlns:tt="http://www.w3.org/ns/ttml" its:translate="yes">
       <tt:body>
         <tt:div begin="1s" end="5s">
           <tt:p>Xanelas e espazos de traballo</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="6s" end="10s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela, arrástre a barra de título cara a parte superior da pantalla.</tt:p>
           </tt:div>
         <tt:div begin="10s" end="13s">
           <tt:p>Cando a pantalla se realce, solte a xanela.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="14s" end="20s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela, arrastre a barra de título cara fóra da parte superior da pantalla.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="25s" end="29s">
           <tt:p>Tamén pode premer a barra superior para quitar a xanela para restaurala.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="34s" end="38s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela á parte esquerda da pantalla, arrastre a barra de título da xanela e arrástrea cara a esquerda.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="38s" end="40s">
           <tt:p>Cando se realce a metade da pantalla, solte a xanela.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="41s" end="44s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela á parte dereita da pantalla, arrastre a barra de título da xanela e arrástrea cara a dereita.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="44s" end="48s">
           <tt:p>Cando se realce a metade da pantalla, solte a xanela.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="54s" end="60s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela usando o teclado, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="61s" end="66s">
           <tt:p>Para restaurar a xanela ao seu tamaño restaurado, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="66s" end="73s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela cara a parte dereita da pantalla, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="76s" end="82s">
           <tt:p>Para maximizar unha xanela cara a parte esquerda da pantalla, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="83s" end="89s">
           <tt:p>Para moverse ao espazo de traballo que está embaixo do actual, prema <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key><key>Avanzar Páxina</key></keyseq>.</tt:p>
         </tt:div>
         <tt:div begin="90s" end="97s">
           <tt:p>Para moverse ao espazo de traballo que está enriba do actual, prema <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> <key>Retroceso Páxina</key></keyseq>.</tt:p>
         </tt:div>
       </tt:body>
     </tt:tt>
  </media>
  </ui:overlay>

<section id="use-workspaces-and-windows-maximize">
    <title>Maximizar e restaurar xanelas</title>
    <p/>

<steps>
      <item><p>Para maximizar unha xanela, de tal forma que ocupe todo o espazo do escritorio, arrastre a barra de título da xanela cara a parte superior da pantalla.</p></item>
      <item><p>Cando se realce a pantalla, solte a xanela para que se maximice.</p></item>
      <item><p>Para restaurar unha xanela ao seu tamaño restaurado, arrastre a barra de título da xanela para quitala dos bordos da pantalla.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-tile">
    <title>Poñer as xanelas en mosaico</title>
    <p/>

<steps>
      <item><p>Para maximizar unha xanela a longo dunha parte da pantalla, arrastre a barra de título da xanela cara a parte esquerda ou dereita da pantalla.</p></item>
      <item><p>Cando estea realzada a pantalla, solte a xanela para maximizar ao longo do lado seleccionado da pantalla.</p></item>
      <item><p>Para maximizar dúas xanelas unha ao carón da outra, arrastre a barra de título da segunda xanela ao lado oposto da pantalla.</p></item>
       <item><p>Cando estea realzada a pantalla, solte a xanela para maximizar ao longo do lado oposto da pantalla.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-maximize-keyboard">
    <title>Maximizar e restaurar xanelas usando o teclado</title>

<steps>
      <item><p>Para maximizar unha xanela usando o teclado, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</p></item>
      <item><p>Para restaurar unha xanela usando o teclado, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-tile-keyboard">
    <title>Poñer as xanelas en mosaico usando o teclado</title>

<steps>
      <item><p>Para maximizar unha xanela cara a parte dereita da pantalla, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</p></item>
      <item><p>Para maximizar unha xanela cara a parte esquerda da pantalla, manteña premida a tecla <key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> e prema <key></key>.</p></item>
    </steps>

</section>

<section id="use-workspaces-and-windows-workspaces-keyboard">
    <title>Cambiar entre espazos de traballo usando o teclado</title>

<steps>

<item><p>Para moverse ao espazo de traballo que está embaixo do actual, prema <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key><key>Avanzar Páxina</key></keyseq>.</p></item>
    <item><p>Para moverse ao espazo de traballo que está enriba do actual, prema <keyseq><key href="help:gnome-help/keyboard-key-super">Super</key> <key>Retroceso Páxina</key></keyseq>.</p></item>

</steps>

</section>

</page>