This file is indexed.

/usr/share/help/sv/gnome-help/shell-windows-maximize.page is in gnome-user-docs-sv 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" xmlns:if="http://projectmallard.org/if/1.0/" type="topic" style="task" version="1.0 if/1.0" id="shell-windows-maximize" xml:lang="sv">

<info>
    <link type="guide" xref="shell-windows#working-with-windows"/>
    <link type="seealso" xref="shell-windows-tiled"/>

<revision pkgversion="3.4.0" date="2012-03-14" status="candidate"/>
    <revision pkgversion="3.13.92" date="2014-09-22" status="candidate"/>

<credit type="author">
      <name>Shaun McCance</name>
      <email>shaunm@gnome.org</email>
    </credit>

<include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/>

<desc>Dubbelklicka på eller dra i en namnlist för att maximera eller återställa ett fönster.</desc>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Daniel Nylander</mal:name>
      <mal:email>po@danielnylander.se</mal:email>
      <mal:years>2012</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Sebastian Rasmussen</mal:name>
      <mal:email>sebras@gmail.com</mal:email>
      <mal:years>2014, 2015, 2016</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Anders Jonsson</mal:name>
      <mal:email>anders.jonsson@norsjovallen.se</mal:email>
      <mal:years>2016, 2017</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Maximera och avmaximera ett fönster</title>

<p>Du kan maximera ett fönster så att det upptar allt utrymme på ditt skrivbord och avmaximera ett fönster för att återställa det till dess normala storlek. Du kan också maximera fönster vertikalt längs vänster och höger sida av skärmen, så att du enkelt kan se två fönster samtidigt. Se <link xref="shell-windows-tiled"/> för detaljer.</p>

<p>För att maximera ett fönster, ta tag i namnlisten och dra den till toppen av skärmen eller bara dubbelklicka på namnlisten. För att maximera ett fönster med tangentbordet, håll nej <key xref="keyboard-key-super">Super</key>-tangenten och tryck <key></key> eller tryck <keyseq><key>Alt</key><key>F10</key></keyseq>.</p>

<p if:test="platform:gnome-classic">Du kan också maximera ett fönster genom att klicka på maximeringsknappen i namnlisten.</p>

<p>För att återställa ett fönster till dess normala storlek, dra det bort från kanterna på skärmen. Om fönstret är maximera kan du dubbelklicka på namnlisten för att återställa det. Du kan också använda samma tangentbordsgenvägar du använde för att maximera fönstret.</p>

<note style="tip">
    <p>Håll ner <key>Super</key>-tangenten och dra i ett fönster var som helst för att flytta det.</p>
  </note>

</page>