This file is indexed.

/usr/share/help/fi/gnome-help/backup-where.page is in gnome-user-docs-fi 3.28.1-0ubuntu1.

This file is owned by root:root, with mode 0o644.

The actual contents of the file can be viewed below.

1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<page xmlns="http://projectmallard.org/1.0/" type="topic" style="tip" id="backup-where" xml:lang="fi">

<info>
    <link type="guide" xref="backup-why"/>
    <title type="sort">c</title>

<revision pkgversion="3.4.0" date="2012-02-19" status="review"/>
    <revision pkgversion="3.13.92" date="2014-09-20" status="review"/>

<credit type="author">
      <name>Gnomen dokumentointiprojekti</name>
      <email>gnome-doc-list@gnome.org</email>
    </credit>
    <credit type="author">
      <name>Tiffany Antopolski</name>
      <email>tiffany.antopolski@gmail.com</email>
    </credit>

<include xmlns="http://www.w3.org/2001/XInclude" href="legal.xml"/>

<desc>Neuvoja, missä varmuuskopioita kannattaa säilyttää ja minkälaisia tallennuslaitteita käyttää.</desc>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Timo Jyrinki</mal:name>
      <mal:email>timo.jyrinki@iki.fi</mal:email>
      <mal:years>2012.</mal:years>
    </mal:credit>

<mal:credit xmlns:mal="http://projectmallard.org/1.0/" type="translator copyright">
      <mal:name>Jiri Grönroos</mal:name>
      <mal:email>jiri.gronroos+l10n@iki.fi</mal:email>
      <mal:years>2012-2018.</mal:years>
    </mal:credit>
  </info>

<title>Mihin tallentaa varmuuskopiot</title>

<p>Sinun kannattaa säilyttää varmuuskopioita erossa tietokoneestasi — esimerkiksi ulkoiselle kiintolevyllä. Tässä tapauksessa, jos tietokoneesi menee rikki, varmuuskopio on silti kunnossa. Erityisen turvallista on, jos et pidä varmuuskopioita samassa rakennuksessa kuin tietokoneesi. Jos syttyy tulipalo tai tapahtuu varkaus, molemmat kopiot ovat vaarassa, jos ne ovat lähellä toisiaan.</p>

<p>On myös tärkeää valita sopiva <em>tallennuslaite</em>. Sinun täytyy säilyttää varmuuskopioita laitteessa, jossa on tarpeeksi tallennuskapasiteettia kaikille varmuuskopioitaville tiedostoille.</p>

<list style="compact">
    <title>Paikalliset ja etätallennusvalinnat</title>
    <item>
      <p>USB-muistitikku (alhainen kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
      <p>Sisäinen kiintolevy (suuri kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
      <p>Ulkoinen kiintolevy (yleensä suuri suuri kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
      <p>Verkkokytkentäinen kiintolevy (suuri kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
      <p>Tiedosto-/varmuuskopiopalvelin (suuri kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
     <p>Tyhjä CD- tai DVD-levy (alhainen tai keskinkertainen kapasiteetti)</p>
    </item>
    <item>
     <p>Verkossa toimiva tallennuspalvelu (esimerkiksi <link href="http://aws.amazon.com/s3/">Amazon S3</link>, kapasiteetti riippuu hinnasta)</p>
    </item>
   </list>

<p>Joillain näillä vaihtoehdoilla on tarpeeksi kapasiteettia varmuuskopioida kaikki järjestelmäsi tiedostot (tunnetaan myös nimellä <em>täydellinen järjestelmän varmuuskopiointi</em>)</p>
</page>